Aktuelt
Flere jurister i politiet opplever en svært høy arbeidsbelastning og mange saker blir liggende på vent grunnet for få ressurser. Politijuristene har lenge ønsket seg en egen post i statsbudsjettet for å sørge for at pengene faktisk kommer fram dit de er tenkt. Mediene har omtalt temaet ofte den siste tiden.
Den norske Dommerforening har i lang tid vært bekymret for undergraving av domstolenes uavhengighet som finner sted i flere europeiske land.
De tillitsvalgte er nøkkelpersoner i Juristforbundet. De skal bidra til verdiskapning på vegne av medlemmene. De skal utvikle, forvalte og forankre vedtatt organisasjonspolitikk, påse at fremforhandlet avtaleverk følges og være ansattes representant inn i lokale medbestemmelsesapparat.
Hovedstyret vedtok i sitt møte 5. november at alle Juristforbundets fysiske arrangementer skal avlyses frem til 1. februar 2021. Juristkongress og flere andre arrangementer blir imidlertid gjennomført digitalt.
Dommerforeningen har sluttet seg til hovedtrekkene i Domstolkommisjonens forslag, men gir subsidiært sin tilslutning til regjeringens forslag slik det nå foreligger om å utvide rettskretsene i første instans.
Alle er enige om at oppklaringsprosenten i straffesaker skal opp og at antall ikke påtaleavgjorte saker og saksbehandlingstiden i rettsapparatet må ned. Det støtter Politijuristene, men Politimeldingen går ikke langt nok.
Juristforbundets ordinære landsmøte 2020 holdes 6.-7. november. Vedtektene åpner for at medlemmene kan være til stede og følge møtet. Koronasituasjonen gjør dette umulig, men møtet vil bli strømmet, slik at du kan få med deg debattene og beslutningene der du er. Det åpnes også for at de valgte delegatene kan delta digitalt.
Juristforbundet har etablert et tillitsvalgtstudium i samarbeid med Høyskolen Kristiania. Det inneholder to semesteremner hvor hvert emne gir 7,5 studiepoeng.