Aktuelt
Rettssikkerhetskonferansen er i år tilbake i Gamle Logen – med fremmedkrigere, mediepåvirkning av straffesaker, juristmangel i kommuner og Rettssikkerhetsprisen som noen av programpostene.
Hvert år inngår Juristforbundet humanitære samarbeidsavtaler med utvalgte organisasjoner som vektlegger rettssikkerhet, noe som inkluderer økonomisk støtte. For 2021 har hovedstyret valgt å vektlegge frivillig studentdrevet rettshjelp og et rettssikkerhetsprosjekt for kvinner i Guatemala.
Mange av oss trenger hjelp til å forstå det kompliserte lov- og regelverket, få vite hvilke rettigheter og plikter vi har. Det finnes et stort udekket behov for rettshjelp. – Vi trenger et større og bredere tilbud innenfor lavterskel rettshjelp, mener Katrine Bratteberg, visepresident i Juristforbundet. – Men det må ikke gå på bekostning av etablerte tiltak som gjør en svært verdifull jobb.
Akademikerne brøt lønnsforhandlingene både i stat og kommune 26. april. Fristen for å komme til enighet i meklingen er ved midnatt 26. mai.
Den nye domstolstrukturen påvirker arbeidshverdagen til mange av våre medlemmer. Derfor har Dommerforeningen (DnD) forhandlet fram en avtale med Domstoladministrasjonen (DA) for å sikre medlemmenes arbeidsbetingelser på en best mulig måte.
En god lønnsvekst er avgjørende for at Oslo kommune ikke skal tape i konkurransen med privat sektor. Det er synd at kommunen ikke innser det, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne.
Våre lektormedlemmer har forventninger om et godt oppgjør – og det fortjener de. Det handler om mye mer enn den eksepsjonelle innsatsen de har lagt ned det siste året, sier Tonje Leborg, leder i Akademikerne kommune.
Akademikerne har brutt lønnsforhandlingene i staten. – Statens tilbud vil i realiteten gi våre medlemmer reallønnsnedgang. Derfor ber vi nå om bistand fra Riksmekleren, sier forhandlingsleder Kari Tønnessen Nordli i Akademikerne stat.