Silje Emilienne Aanderud-Larsen

Seksjonssjef forretningsutvikling, kunnskap og analyse i NAV.

Hun er for tiden seksjonssjef i NAV og jobber med tech-juridiske problemstillinger innen digitalisering; blant annet personvern, informasjonsarkitektur, datadeling og kunstig intelligens. Silje leder kompetansemiljøet for forretningsutvikling og analyse i NAV, og har tidligere vært teamleder innen både masterdata, informasjonsarkitektur og maskinlæring. Hennes hovedområde har vært tech-juridiske problemstillinger innen digitalisering; herunder harmonisering av regelverk og begreper, innebygget personvern, informasjonsarkitektur, datadeling og kunstig intelligens.

Hun er en av grunnleggerne av One Team Gov i Norge - en internasjonal tverrsektoriell bevegelse som jobber for bedre samarbeid på tvers av sektorer og fagområder for å skape en mer moderne, innbyggervennlig offentlig sektor som i større grad benytter seg av teknologiske nyvinninger.

Hun har tidligere drevet sitt eget maskinlæringsfirma, og har omfattende erfaring som kurs- og foredragsholder i både offentlig og privat sektor, samt som gjesteforeleser på blant annet UiO og NHH.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/siljeemilienne/