Foredrag: "Hvordan kjøpe KI - en innføring"

Foto: Istock/skynesher

Bedriftsjuristene har gleden av å invitere internadvokater til kurset "Hvordan kjøpe KI - en innføring" 4. september i Oslo. 

Etter foredraget blir det mingling med fingermat og drikke. 

Tid
Start: 04.09 kl. 17:00
Slutt: 04.09 kl. 19:00
 
Kursansvarlig
Eline Sekkelsten Østby
Mobil: +4798425700
Sted
Stortingsgata Kurs & Konferanse
Stortingsgt. 20, 0161 OSLO
Pris
Ordinær pris: 1 000,-
Medlemspris: 500,-
Studentpris*: 500,-
Påmeldingsfrist
29.08 kl. 17:00
* Har du vært yrkesaktiv i mindre enn 5 år betaler du studentpris

Mange har fått i oppdrag å kjøpe inn AI, og det hersker mye forvirring rundt hva skal til for å sikre compliance, kan man ta i bruk siste oppdatering av Open AI GPT 4o , hvordan skrive kontrakt og hvordan drifte og vedlikeholde slike systemer etter at de er tatt i bruk.  

Vi inviterer til kurs for internadvokater for å rydde i begreper, gi praktiske råd og svare på spørsmål rundt grunnleggende tema i en innkjøpsprosess, så som: 
Compliance eller «Hvem tar i bruk KI og på hvilke datasett?» En kort innføring i de fundamentale spørsmålene i forkant av en innkjøpsbeslutning:

1. Hvor kommer treningsdataene fra og hvilke rettigheter har bedriften til å bruke dem til trening: GDPR, Data Act og kontraktsfestede garantier på innkjøpt treningsdata 

2. Hva skal KI brukes til – en inneledende risikoevaluering: 

  • Administrativt 
  •  Produksjonsstøtte 
  •  AI i selve produktet

3. Hvordan skal AI brukes: Faller bruken innenfor AI Act i det hele tatt? Er  den egentlig høyrisiko eller basert på «General Purpose AI?» Og hvis den er høyrisiko, kan man holde seg utenom reglene ved å begrense bruksområdet?

Kontrakt: Hvordan presisere hva som skal kjøpes og hvilke resultater man skal kunne forvente av anskaffelsen 

     1.    Presisjon og nøyaktighet – noen terminologiske utgangspunkter for å definere en AI’s ytelse og noen vurderinger av hvor kravene skal settes
   
     2.    Ansvar når KI er en del av en større softwareleveranse

     3.    Scoping av ytelse og resultat når man kjøper implementering av  tredjeparts-språkmodell

     4.    Kundens ansvar ved kjøp av høyrisikosystemer etter AI Act

Det som kommer etterpå: Drift, videreutvikling, vedlikeholdstrening og support 

     1.    Hvorfor må AI normalt vedlikeholdes etter levering – og hvorfor må det betales?

     2.    Garanti vs. utvikling: Hvordan systemer reagerer på «live datastream» og hvilke utfall som er en mangel og hvilke utfall som krever mer vedlikehold. 

     3.    Reklamasjonstilfellene: Vanhjemmel, mer om skuffende ytelse, hallusinering og alignment
 
Vi legger opp til spørsmål underveis og en oppsamlende dialogfase etter presentasjonen (inklusive et par praktiske caser).


Foredragsholderne
Christian Bendiksen, advokat og partner i Bull
Christian Bendiksen er en av Norges ledende advokater innen maskinlæring og kunstig intelligens. Han har arbeidet med lisensiering av maskinlæringsbaserte systemer i over ti år, i tillegg har han lang erfaring med tilgang til treningsdata, databasevern, og systematisering, lisensiering og bruk av IoT-strømmer. Han har omfattende erfaring med kunstig intelligens i de fleste former, skrev den første boken om grenselandet mellom juss og KI på norsk, «Når juss møter AI» Gyldendal 2019, og var juridisk rådgiver for ett av de første selskapene som fikk et prosjekt gjennom Datatilsynets sandkasse for KI. I tillegg leder han teknologiutvalget i Det fransk-norske handelskammer og arbeider med SINTEF om KI-baserte forskningsprosjekter under Forskningsrådets tildeling av «KI-milliarden.» 
 
Kristian Foll, advokat og partner i Bull
Kristian Foss er en erfaren teknologi advokat som bistår med teknologiavtaler og personvern. Han er en av få norske IT-advokater med prosedyreerfaring og dybdekunnskap om fri programvare (open source). 
Kristian sitter i fagutvalget for IKT-rett i Juristenes utdanningssenter (JUS), har vært president i IT IP Law Group Europe og deltar på internasjonale konferanser om IT-juss og personvern. Kristian holder jevnlig foredrag om personvern, kontraktsrett, datasikkerhet og immaterialrett (opphavsrett, varemerker mv.) og har i det siste fordypet seg i datasikkerhetsspørsmål knyttet til Cyber Resilience Act og NIS 2. 

Robert Engels, Leder av Lab for AI Futures og Global Chief Technology & Innovation Officer, Capgemini
Robert Engels leder Capgeminis senter for innovasjon innen kunstig intelligens (KI), har mer enn 25 års erfaring innen KI og har en doktorgrad i KI og computer science. Han jobber på tvers av sektorer med hvilke teknologier som vil være viktige fremover og hvordan selskaper best benytter seg av disse.
 
Fredrik Borchgrevink, Senior Director, Capgemini Invent
Fredrik Borchgrevink har mer enn 15 års erfaring innen data- og KI-strategi, datadrevet forretningsforbedring og kunstig intelligens. Han er opptatt av hvordan selskaper kan bli mer data- og KI-drevet, og hvordan man bør jobbe for å sikre realisering av forretningsverdi. 

Obligatorisk etterutdanning
Medlemmer av Advokatforeningen som deltar fysisk på arrangement i regi av Juristforbundet for å få etterutdanningstimer, må selv registrere dette på Advokatforeningens "Min side" eller selv holde oversikt over timene på annen måte. Bekreftelse vil bli sendt deltakerne etter endt arrangement. Husk å ta vare på dokumentasjon som invitasjon/program osv.

Kursnummer 249085