Juristforum på Hamar: Jussens helter / Utsatt. Ny dato kommer.

istock | LightFieldStudios

Utsatt. Ny dato kommer.

Velkommen til Juristforum på Hamar 17. september. 

Foredraget vil bli holdt av Hans Petter Graver, og handle om jussens helter.

Forumet er åpent for alle.

Tid
Start: 17.09 kl. 17:00
Slutt: 17.09 kl. 19:00
Sted
CLarion Collection Hotel Astoria
Torggata 23, 2317 HAMAR
Pris
Ordinær pris: 800,-
Medlemspris: 400,-
Studentpris: 200,-
Påmeldingsfrist
14.09 kl. 15:00

Hva foredraget vil handle om

Er det riktig av juristene i forvaltningen å bøye av for politisk press, eller bør de la være å gi regjeringen juridisk legitimitet for dens syn? Har den som er med på å legitimere en ulovlig angrepskrig, et moralsk medansvar for krigen og dens følger? Hvilket ansvar har man som jurist og dommer når staten bryter lovene eller gir lover som bryter med grunnleggende moralske normer? Hva skal man gjøre for å unngå et medansvar?

Vi kan ikke forvente oss at domstolene skal beskytte oss mot overgrep fra autoritære makthavere hvis vi ikke har jurister med evne og mot til å stå opp mot makten. Viljen til å forsvare rettsstaten, også der hvor det kan gå ut over egen velferd og sikkerhet, må bli del av den juridiske korpsånden. Dette krever at vi prenter kjærlighet til rettsstatsverdiene inn i kommende jurister, og at de blir forberedt på forventningen om at de skal være rettsstatens riddere.

Kort om foreleseren

Hans Petter Graver ble cand jur ved Universitetet i Oslo i 1980 og dr. juris 1986 samme sted på avhandlingen «Den juristskapte virkelighet» (Tano 1986). Etter å ha arbeidet i Forbruker- og administrasjonsdepartementet og Regjeringsadvokaten ble han professor i 1993, i rettssosiologi, men med særlig plikt til å undervise i forvaltningsrett. Han var faglig leder for Senter for europaforskning ARENA 2001-2003 og dekan ved Det juridiske fakultet 2008-2015.

Graver har forelest om etikk, rettssikkerhet og forvaltningsrett på flere Juristforum og Juristkongresser de seneste ti årene. Kilde (jus.uio.no)

Praktisk informasjon

Registrering fra: kl. 16.30

Servering: Middag på hotellet etter foredraget. Middag med mat og drikke er inkludert i prisen.

Nyhet: Studentpris til medlemmer som har vært 0-5 år i arbeidslivet. Vennligst oppgi dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Manglende oppmøte/avmelding etter frist belastes med kr. 200

Etterutdanning

Medlemmer av Advokatforeningen som deltar på arrangement i regi av Juristforbundet for å få etterutdanningstimer, må selv registrere dette på Advokatforeningens «Min side» eller selv holde oversikt over timene på annen måte. Husk å ta vare på dokumentasjon som invitasjon/program osv.

Vi følger FHIs retningslinjer og råd for smittevern, og det er maks plass til 30 deltakere på dette arrangementet.

Kursnummer 2020958