Nettseminar: Teknologi og rettsstatsprinsipper i krisetider

Hvordan balanserer vi teknologiske muligheter, samfunnsbehov, rettslige prinsipper og demokratiske sikkerhetsmekanismer?
Juristforbundets Tech Forum og Tekna inviterer til nettseminar.

Tid
Start: 15.06 kl. 11:00
Slutt: 15.06 kl. 12:30
Sted
Nettseminar
Pris
Gratis
Påmeldingsfrist
11.06 kl. 12:00


Det er i krisetider samfunnet testes. Hvordan balanserer vi individets interesser mot samfunnets behov? Hvordan kan vi utnytte teknologiske muligheter og samtidig ivareta rettssikkerhet og demokrati? Hvordan håndterer vi risikoen for feiltrinn, og hvordan virker de demokratiske sikkerhetsmekanismene når det stormer rundt oss?

Velkommen
Lise Lyngsnes Randeberg, president Tekna
Håvard Holm, president Juristforbundet
Det teknologiske mulighetsrommet
en kort induksjon av Simen Sommerfeldt, CTO Bouvet
Avveininger rundt smittesporing
en samtale ledet av Lise Lyngsnes Randeberg, med
Gun Peggy Knudsen, fungerende assisterende direktør FHI
Anne Kjersti Befring, førsteamanuensis Juridisk fakultet UiO
Simen Sommerfeldt, CTO Bouvet
Teknologiske muligheter, individinteresse, samfunnsbehov og rettsstatsprinsipper
en samtale ledet av Håvard Holm, med
Lise Lyngsnes Randeberg, president Tekna
Jon Wessel-Aas, leder Advokatforeningen
Leonora Onarheim Bergsjø, leder NORDE
Avslutning
Lise Lyngsnes Randeberg, president Tekna
Håvard Holm, president Juristforbundet

Direktesending
Nettseminaret er gratis og åpent for alle interesserte. Alle påmeldte vil få tilsendt lenke til nettsending.
Medlemmer av Tekna bes melde seg på via Teknas nettsider. Juristforbundets medlemmer bes melde seg på her.

Møtet arrangeres av Juristforbundets Tech Forum og Tekna Big Data.

Forelesere
Lise Lyngsnes Randeberg er president i Tekna og professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved NTNU. Hun er nestleder i Akademikerne og styremedlem i blant annet Teknisk Ukeblad og IndustriAll Europe. Hun er medeier og en av forskerne bak Picterus AS.

Håvard Holm er president i Juristforbundet. Han har tidligere vært påtalejurist ved Oslo politidistrikt, jobbet som advokat og arbeidet i Økokrim. I tillegg har han 14 år bak seg som dommer i Borgarting lagmannsrett. Fra 2010–2014 var han leder av Den norske Dommerforeningen, en av fem seksjoner som sammen danner Juristforbundet.

Gun Peggy Knudsen 
Fungerende assisterende direktør
Folkehelseinstituttet
Gun Peggy Knudsen er fungerende assisterende direktør for Folkehelseinstituttet. Av bakgrunn er hun sivilingeniør i kjemi og bioteknologi (NTH/NTNU), og har doktorgrad i medisinsk genetikk fra UiO/Rikshospitalet. Knudsen har jobbet som forsker og leder ved Folkehelseinstituttet, og har ledet område for helsedata og digitalisering de siste fem årene.


Jon Wessel-Aas er advokat med møterett for Høyesterett, og partner i Advokatfirmaet Lund & Co. Han arbeider særlig med medierett, ytringsfrihet, personvern og opphavsrett, og har forfattet flere bøker/bokbidrag om de samme emnene. Han er nyvalgt leder av Advokatforeningen.

Leonora Onarheim Bergsjø, PhD, er forsker, forfatter og samfunnsdebattant. Hun er ansatt ved Universitetet i Oslo, samt leder NORDE Norsk råd for digital etikk. Hun er blant annet medforfatter på bøkene Digital etikk (Universitetsforlaget 2019) og Digital dømmekraft (Universitetsforlaget 2020, kommer).

Anne Kjersti Befring 
Førsteamanuensis
UiO - Det juridiske fakultet
Anne Kjersti Befring er jurist, advokat og førsteamanuensis på UiO, med helsejuss som spesialfelt. Hun har vært direktør for juridisk avdeling i Legeforeningen og leder i helse- og omsorgsdepartementet. Hun har blant annet vært medlem av Den nasjonale forskningsetiske komite for medisin og helsefag (NEM).

Simen Sommerfeldt er CTO og rådgiver i Bouvet, der han jobber med forretningsutvikling og utvikling av kompetanse på tvers. Han leder satsingen på sikkerhet i Bouvet, og fungerer som myndighetskontakt. Han er en av grunnleggerne av Lær Kidsa Koding! Simen er medforfatter av boken «Personvern og GDPR i praksis», og har holdt mange kurs i personvern.

PS: Tore Tennøe, som tidligere var annonsert å delta, utgår fra arrangementet.