Tech Forum Innsikt 4: Hva betyr den nye KI-reguleringen for offentlig og privat sektor?

Foto: Istock/PhonlamaiPhoto

I mars vedtok EU det nye europeiske regelverket for kunstig intelligens, AI Act. Hva får dette å si for norske virksomheter?

Arrangementet er et samarbeid mellom Juristforbundets Tech Forum og Tekna Big Data.

Tid
Start: 13.05 kl. 16:00
Slutt: 13.05 kl. 18:00
 
Kursansvarlig
Eline Sekkelsten Østby
Mobil: +4798425700
Sted
Rebel
Universitetsgata 2, 0164 OSLO
Pris
Gratis
Påmeldingsfrist
14.04 kl. 12:00

I takt med de teknologiske fremskrittene innen kunstig intelligens, har flere og flere – både i næringen selv og resten av samfunnet – tatt til orde for reguleringer. Det europeiske svaret er AI Act, en forordning som etter 2–3 år med debatt og justeringer nå er vedtatt av EU-parlamentet.

I løpet av kort tid må europeiske virksomheter begynne å tilpasse seg dette regelverket. Dette gjelder både virksomheter som utvikler og virksomheter som tar i bruk kunstig intelligens.

I dette seminaret vil vi se nærmere på hva det nye lovverket vil innebære for norske virksomheter i offentlig og privat sektor, samt betydningen av det pågående arbeidet med standarder. Innledningsvis får du korte presentasjoner fra:

  • Jurist og seksjonssjef Rozemarijn van der Hilst, Digitaliseringsdirektoratet
  • Advokatfullmektig og director Marianne Lie Howard, Deloitte Advokatfirma
  • Master i fysikk og data scientist Anders Aamodt, Simula Consulting
  • Lege og seniorforsker Helga M. Brøgger, DNV.

Deretter blir det en paneldebatt ledet av Frode Preber Ettesvoll som er cand. jur. og medstifter og leder av flere selskaper, bl.a. Compose Software AS og Concide AS. I debatten vil også advokat Christian Bendiksen (Bull & Co) delta.

Arrangementet er åpent og gratis, men krever påmelding. Du kan delta fysisk i Oslo sentrum eller følge med på live-overføring. NB! Begrenset antall plasser. Meld deg på innen 14. april hvis du vil være sikret plass i lokalet. Deretter vil det fortsatt være mulig å melde seg på til fysisk deltakelse så lenge det er plass. Det blir lett servering til de som deltar fysisk. 

Vil du heller delta på live-overføringen, kan du melde deg på her: 
Webinar: Tech Forum Innsikt 4: Hva betyr den nye KI-reguleringen for offentlig og privat sektor? | Juristforbundet
Du kan melde deg på live-overføringen frem til møtedagen. Opptak vil være tilgjengelig i etterkant.

Arrangementet er et samarbeid mellom Juristforbundets Tech Forum og Tekna Big Data. Medlemmer av Juristforbundet kan melde seg på her, medlemmer av Tekna og øvrige melder seg på via følgende lenke: AI Act: Hva betyr den nye KI-reguleringen for offentlig og privat sektor? (tekna.no)

Om Tech Forum Innsikt

Formålet med Innsikts-serien er å øke medlemmenes kunnskap om sentrale digitaliseringstemaer og samtidig tilby en utdypende diskusjon som setter teamet i en praktisk juridisk kontekst.

I et videre perspektiv er formålet å gi medlemmene et bedre grunnlag for å kunne delta mer aktivt i den offentlige debatten om samfunnsdigitaliseringen, samt å være bedre rustet til å håndtere konkrete problemstillinger i den daglige offentlige eller private virksomheten.

Kursnummer 249057